Miło nam poinformować, że do Programu POPŻ Podprogram 2019 dołączyła kolejna Gmina – Gmina Czernikowo.

Wirusa SARS-CoV-2  nadal bardzo mocno się rozprzestrzenia. Dlatego  Ośrodek Wsparcia Caritas Diecezji Toruńskiej w Chełmnie po raz kolejny dostarczy do każdej Gminy w ramach Programu POPŻ artykuły spożywcze zgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem – aktualną listą beneficjentów. Żywność zostanie dostarczona w terminie i  miejscu ustalonym przez pracownika Caritas z wyznaczonymi pracownikami danego Ośrodka Pomocy. O terminie i sposobie dostarczania żywności do beneficjentów informować będą bezpośrednio pracownicy Gmin.  

Jednocześnie cieszymy się  , że do Programu POPŻ Podprogram 2019 dołączyła kolejna Gmina – Gmina Czernikowo. Witamy wszystkich pracowników i beneficjentów w naszym Programie.

Dystrybucja żywności w Czernikowie

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Czernikowo, zaplanowany jest na                 13 i 20 maja 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

groszek z marchewką – 0,40 kg – 1 p.

fasola biała 1,20 kg – 3 p.

powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.

sok jabłkowy 2 l – 2 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 2,0 kg – 4 p.

makaron kukurydziany bezglutenowy – 1,00 kg – 2 p.

ryż biały – 1,00 kg – 1 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane – 0,40kg – 2p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 3 l – 3 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 1,2 kg – 3 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 1,2 kg – 4 p.

pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1 p.

filet z makreli w oleju – 0,68 kg – 4 p.

Cukier

cukier biały 2 kg – 2 p.

 

Tłuszcze

olej rzepakowy -2 l – 2 but.

 

Dystrybucja żywności w Lisewie

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Lisewo, zaplanowany jest na 18  maja 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

fasolę białą – 1,20 kg – 3 p

powidła śliwkowe – 0,3 kg – 1 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny - 1,50 kg – 3 p.

makaron kukurydziany bezglutenowy – 0,50 kg – 1 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane – 0,40 kg – 2 p.

ryż biały – 1 kg – 1p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 1 l – 1 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

pasztet wieprzowy – 0,16 – 1 p.

filet z makreli w oleju – 0,34 – 2 p

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

Dystrybucja żywności w Dąbrowie Chełmińskiej

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Dąbrowa Chełmińska, zaplanowany jest na 19 maja  2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

fasola biała 1,20 kg – 3 p.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane – 0,40 kg – 2 p.

ryż biały – 2 kg – 2 szt.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym -0,85 kg – 1p.

Dystrybucja żywności w Kijewie Królewskim

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Kijewo Królewskie, zaplanowany jest na 20 i 25 maja 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

fasola biała – 0,40 kg – 1 p.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,0 kg – 2 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane 0,2 kg – 1 p.

ryż biały 1 kg – 1p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 1 l – 1 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym -1,70 kg – 2 p.

 

Dystrybucja żywności w Papowie Biskupim

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Papowo Biskupie, zaplanowany jest na 25 maja 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

fasola biała – 0,80 kg – 2 p.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,0 kg – 2 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane 0,2 kg – 1 p.

ryż biały – 1 kg – 1p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 1 l – 1 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa – 0,6 kg – 2 p.

pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1 p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym – 1,70 kg – 2 p.

Dystrybucja żywności w Chełmnie

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Chełmno, zaplanowany jest na              26 maja 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

Koncentrat pomidorowy – 0,16 – 1 p.

powidła śliwkowe – 0,3 kg – 1 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane 0,4 kg – 2 p. ,

ryż biały – 1 kg – 1 p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

pasztet wieprzowy – 0,32 kg – 2 p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

 Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym – 0,85 kg – 1 p.

 Dystrybucja żywności w Unisławiu

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Unisław, zaplanowany jest na              29 maja 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

 

Artykuły warzywne i owocowe

Koncentrat pomidorowy – 0,16 – 1 p.

powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,0 kg – 2 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane 0,4 kg – 2 p. ,

ryż biały – 1 kg – 1 p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,8 kg – 2 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1 p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

 Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym – 0,85 kg – 1 p.

Każdy Ośrodek Pomocy Społecznej otrzymał drogą elektroniczną zestawienie z podział artykułów spożywczych zgodna z ilością osób w rodzinie.

Jednocześnie informuje, że zgodnie z wdrożonymi wytycznymi w związku z panująca epidemią beneficjenci żywności nie będą podpisywać list potwierdzających odbiór żywności – załącznik nr 2 do wytycznych. W celu zapobiegania rozprzestrzeniania się wirusa listy podpisywać będzie osoba dostarczająca żywność, m.in.  wyznaczony pracownik gminy, pracownik socjalnym lub wyznaczona osoba służb wspierających.

Z góry dziękujemy wszystkim pracownikom socjalnym, pracownikom gmin, służbom oraz wolontariuszom za zaangażowaniem i  współpracę w wniesienie pomocy osobom najbardziej potrzebującym w tak trudnym dla nas Wszystkich czasie.

W razie pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji

Tel. Kontaktowy 668-122-962

Tel. Kontaktowy 056 674 44 03

Adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Ewa Hodana