OŚRODEK WSPARCIA CARITAS DIECEZJI TORUŃSKIEJ W CHEŁMNIE - DYSTRYBUCJA ŻYWNOŚCI W RAMACH PROGRAMU POPŻ – PODPROGRAM 2019 – COVID-19

 

W związku z  obecną trudną sytuacją związaną z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2, Ośrodek Wsparcia Caritas Diecezji Toruńskiej w Chełmnie dostarczy do każdej Gminy w ramach Programu POPŻ artykuły spożywcze zgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem – aktualną listą beneficjentów. Żywność zostanie dostarczona w terminie i  miejscu ustalonym przez pracownika Caritas z wyznaczonymi pracownikami danego Ośrodka Pomocy. O terminie i sposobie dostarczania żywności do beneficjentów informować będą bezpośrednio pracownicy Gmin.  

Z góry dziękujemy wszystkim pracownikom socjalnym, pracownikom gmin, służbom oraz wolontariuszom za zaangażowaniem i  współpracę w wniesienie pomocy osobom najbardziej potrzebującym.

 

Dystrybucja żywności w Chełmnie

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Chełmno, zaplanowany jest na 27 marca 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

groszek z marchewką – 1,20 kg – 3 p.

fasola biała 1,20 kg – 3 p.

koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2p.

buraczki wiórki 0,35 kg – 1 sł.

powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane – 0,40kg – 2p.

ryż biały – 1 kg – 1 p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1 p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym – 0,85 kg – 1 p.

 

Dystrybucja żywności w Dąbrowie Chełmińskiej

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Dąbrowa Chełmińska, zaplanowany jest na 01 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.

buraczki wiórki 0,35 kg – 1 sł.

powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

groszek z marchewką – 1,60 kg – 4 p.

fasola biała – 1,20 kg – 3p.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny - 1,50 kg – 3 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane – 0,40 kg – 2 p.

ryż biały – 1 kg – 1p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym -0,85 kg – 1p.

 

Dystrybucja żywności w Lisewie

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Lisewo, zaplanowany jest na 01 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

fasola biała 1,20 kg – 3 p.

groszek z marchewką – 1,20 kg – 3p.

koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.

buraczki wiórki 0,35 kg – 1 sł.

powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane – 0,40 kg – 2 p.

ryż biały – 1 kg – 1 szt.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1 p..

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym -0,85 kg – 1p.

 

Dystrybucja żywności w Unisławiu

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Unisław, zaplanowany jest na 03 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.

groszek z marchewką – 1,20 kg – 3 p.

fasola biała – 1,20 kg – 3p.

buraczki wiórki 0,35 kg – 1 sł.

powidła śliwkowe – 0,3 kg – 1 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane 0,2 kg – 1 p.

ryż biały 1 kg – 1p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

pasztet wieprzowy – 0,16 kg – 1p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

Dania gotowe

Gołąbki w sosie pomidorowym -0,85 kg – 1p.

 

Dystrybucja żywności w Papowie Biskupim

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Papowo Biskupie, zaplanowany jest na 06 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

koncentrat pomidorowy 0,32 kg – 2 p.

groszek z marchewką – 1,20 kg – 3 p.

fasola biała – 1,20 kg – 3 p.

powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane 0,4 kg – 2 p.

ryż biały – 1 kg – 1p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa – 0,6 kg – 2 p.

filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.

pasztet wieprzowy – 0,32 kg – 2 p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

 

Dystrybucja żywności w Kijewie Królewskim

Transport żywności dla  podopiecznych z Gminy Kijewo Królewskie, zaplanowany jest na 06 kwietnia 2020 r., o terminie dostarczania żywności informować będą pracownicy Gminy.

W ramach 1 paczki/os. beneficjenci projektu otrzymają:

Artykuły warzywne i owocowe

Groszek z marchewką – 1,20 kg – 3p.

Fasola biała – 1,20 kg – 3 p.

powidła śliwkowe – 0,6 kg – 2 sł.

sok jabłkowy 1 l – 1 kart.

Artykuły skrobiowe

makaron jajeczny 1,5 kg – 3 p.

kasza gryczana 0,5 kg – 1 p.

herbatniki maślane 0,4 kg – 2 p. ,

ryż biały – 1 kg – 1 p.

Artykuły mleczne

mleko UHT - 2 l – 2 kart.

ser podpuszczkowy dojrzewający - 0,4 kg – 1 kost.

Artykuły mięsne

szynka drobiowa - 0,6 kg – 2 p.

filet z makreli w oleju - 0,51 kg – 3 p.

pasztet wieprzowy – 0,32 kg – 2 p.

Cukier

cukier biały 1 kg – 1 p.

Tłuszcze

olej rzepakowy -1 l – 1 but.

 

 

Każdy Ośrodek Pomocy Społecznej otrzymał drogą elektroniczną zestawienie z podział artykułów spożywczych zgodna z ilością osób w rodzinie.

 

Jednocześnie informuje, że zgodnie z wdrożonymi wytycznymi w związku z panująca epidemią beneficjenci żywności nie będą podpisywać list potwierdzających odbiór żywności – załącznik nr 2 do wytycznych. W celu zapobiegania rozprzestrzeniania się wirusa listy podpisywać będzie osoba dostarczająca żywność, m.in.  wyznaczony pracownik gminy, pracownik socjalnym lub wyznaczona osoba służb wspierających.

Listy zostaną przekazane przesyłką rejestrowaną na adres Gminnych Ośrodków Pomocy Społecznej.

 

W razie pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji

Tel. Kontaktowy 668-122-962

Tel. Kontaktowy 056 674 44 03

Adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Ewa Hodana