Z każdym dniem coraz lepiej i sprawniej radzimy sobie z niedogodnościami wynikającymi z zaistniałej sytuacji zagrożenia epidemiologicznego. Stawanie na wysokości wyzwania pandemii w trakcie czynności związanych z dystrybucją żywności oraz udzielania wszelkiej pomocy dla naszych beneficjentów umożliwiają nam odważni Żołnierze Wojsk Obrony Terytorialnej z Torunia oraz bohaterscy wolontariusze, dzięki którym mamy siłę i możliwości do działania. Dzięki nim oraz naszym pracownikom docieramy do osób potrzebujących.

W Toruńskim Centrum Caritas oraz w Centrum Pielęgnacji Caritas wydajemy łącznie 150 ciepłych posiłków dziennie. Wszystkie osoby, które otrzymują od naszej Caritas obiad są wskazywane przez MOPR i GOPR miejsc, które obejmujemy pomocą. Przy okazji wspomnienia, chcielibyśmy podziękować również wszystkim pracownikom socjalnym z naszych partnerskich Ośrodków Pomocy Rodzinie za sprawną współpracę.

Serdecznie dziękujemy za okazaną pomoc w naszych działaniach.